3 tips för hur du undviker att utsättas för bedrägerier

3 tips för hur du undviker att utsättas för bedrägerier

Det händer tyvärr fortfarande att både företag och privatpersoner utsätts för bedrägerier av olika slag. Det kan vara svårt att undvika dessa helt, men det finns några hållpunkter att eftersträva för att förhindra att bli utsatt för bedrägeri på nätet. Våra tre bästa tips är att:

1. Kolla in e-butiken & gör din research. Är butiken pålitlig? Kolla efter kontaktuppgifter, organisationsnummer och ”trustbadges” i form utav logotyper från betal- och fraktleverantörer.
2. Använda en säker betallösning vid köp och sälj. En välkänd betalleverantör gör att du både kan sälja & handla tryggt på nätet.
3. Kolla på mejladressen! Har du fått ett mejl som ser pålitligt ut? Mejladressen kan ge dig ledtrådar om mejlet du fått faktiskt kommer från den du tror, eller om det är någon som försöker lura dig på känsliga uppgifter eller vill att du ska betala bluffakturor.

Det finns många olika typer av bedrägerier på nätet. Var vaksam och fråga någon om du är osäker. Skulle du ändå råka ut för bedrägeri är det viktigt att du självklart polisanmäler detta!

Våra produkter är säkra och kan användas av både företag & privatpersoner. Kontakta oss om du vill veta mer.
Happy (and safe) shopping!