Ta betalt och betala på nätet

Använd PaysonKontot när du handlar på nätet, det underlättar både när du säljer och köper. Med ett PaysonKonto betalar du till säljarens e-postadress – därför kan du glömma allt vad krångliga bankkontonummer heter.

Inloggad på ditt PaysonKonto ser du hela din transaktionshistorik och administrerar dina betalningar.

Betala med ditt PaysonKonto

Du betalar i realtid – och säljaren får direkt besked om att du har betalat. Du behöver med andra ord inte vänta på att din betalning ska nå säljarens bank. När du betalar är du på en säker hemsida där ingen kan se dina bankuppgifter eller känslig kortinformation. Säljaren kommer enbart att se din e-postadress och ditt namn som avsändare av betalningen.

För ett extra skydd av köpet kan du även välja till tjänsten PaysonGaranti.

Sälj på nätet utan e-butik

Med Payson kan du ta betalt av köparen på ett säkert sätt utan att behöva lämna ut känsliga uppgifter som till exempel bankkontonummer. Skicka en betalningsbegäran till personen som har handlat av dig för att underlätta betalningen. Det kan liknas med en faktura som köparen i sin mejlinkorg, och betalningen kommer sedan direkt till ditt PaysonKonto. En betalningsbegäran har inget förfallodatum eller betalkrav.

Brukar du sälja på nätet via auktion eller annons? Då är det här en bra tjänst för dig.

  • Betala snabbt och säkert

    Använd kontot när du säljer, köper och betalar till privatpersoner, exempelvis när du handlar på annonsplatser som Blocket och Tradera. Du betalar smidigt utan att behöva lämna ut känsliga uppgifter.

  • Ta betalt i efterhand

    Du kanske säljer varor som tillverkas på beställning eller har en viss fördröjning innan dem är klara för leverans? Med Payson kan du smidigt begära en betalning av enstaka kunder i efterhand när det är dags att betala.

  • Perfekt för dig som handlar på annons eller auktion

    Använd kontot när du säljer, köper och betalar till privatpersoner, exempelvis när du handlar på annonsplatser som Blocket och Tradera.

Blocketfyndaren Pierre berättar om några av sina bästa köp på nätet.