Ta betalt och betala på nätet

Använd ditt konto när du handlar på nätet, det underlättar både när du säljer och köper privat. Med oss betalar du till säljarens e-postadress – därför kan du glömma allt vad krångliga bankkontonummer heter. Inloggad på ditt konto ser du hela din transaktionshistorik och administrerar dina betalningar, du handlar enkelt i e-butiker utan att lämna ut känsliga uppgifter och följer sedan din order via ditt konto där du ser köpkvitton och fakturor som kan betalas med Swish.

Betala enkelt

Du betalar i realtid – och säljaren får direkt besked om att du har betalat. Du behöver med andra ord inte vänta på att din betalning ska nå säljarens bank. När du betalar är du på en säker hemsida där ingen kan se dina bankuppgifter eller känslig kortinformation. Säljaren kommer enbart att se din e-postadress och ditt namn som avsändare av betalningen. För ett extra skydd av köpet kan du även välja till tjänsten PaysonGaranti.

Sälj på nätet utan e-butik

Med våra tjänster kan du ta betalt av köparen på ett säkert sätt utan att behöva lämna ut känsliga uppgifter som till exempel bankkontonummer. Skicka en betalningsbegäran till personen som har handlat av dig för att underlätta betalningen. Det kan liknas med en faktura som köparen får i sin mejlinkorg, och betalningen kommer sedan direkt till ditt konto på Payson. En betalningsbegäran har inget förfallodatum eller betalkrav.

Brukar du sälja på nätet via auktion eller annons? Då är det här en bra tjänst för dig.

 
 
  • Betala snabbt och säkert

    Använd kontot när du säljer, köper och betalar till privatpersoner, exempelvis när du handlar på annonsplatser som Blocket och Tradera. Du betalar smidigt utan att behöva lämna ut känsliga uppgifter.

  • Ta betalt i efterhand

    Du kanske säljer varor som tillverkas på beställning eller har en viss fördröjning innan dem är klara för leverans? Nu kan du smidigt begära betalning av enstaka kunder i efterhand när det är dags att betala.

  • Perfekt för dig som handlar på nätet

    Alla dina transaktioner med Payson samlas inne på ditt konto, och här kan du hämta underlag, spårningsinformation och fakturor för dina köp hos webbutiker som använder våra tjänster.

Blocketfyndaren Pierre berättar om några av sina bästa köp på nätet.