Handla säkert på nätet

Med ett konto för privatpersoner kan du alltid handla säkert på nätet. Både säljare och köpare slipper lämna ut känsliga uppgifter och bankkontonummer då man betalar till säljarens mejladress. Du kan välja bland många olika betalsätt, till exempel internetbank eller kreditkort. Betalningen tas emot direkt, utan fördröjning och inloggad på ditt konto kan du enkelt hålla koll på betalningshistorik och administrera transaktioner.

Blocketfyndaren Pierre berättar om några av sina bästa köp på nätet.

  Sälja på nätet

  Genom att erbjuda Payson som betalsätt när du säljer på t.ex. Tradera eller Blocket kan köparen säkert och enkelt utföra betalningen till dig – du får på en gång information om vem som har betalat och kan därför skicka varan snabbt! Köparen behöver inte heller lämna någon känslig information till säljaren, det gör det tryggare för köparen att handla på nätet från dig.

  Betala ett köp

  När du har vunnit en auktion eller kommit överens med säljaren om en affär loggar du in på ditt konto och går till Betala. Ange säljarens e-postadress och beloppet som du vill betala för att överföra pengarna, säljaren ser din betalning i realtid!

  Begär betalning

  Genom funktionen att begära betalning får köparen ett mejl med en länk för att betala direkt till ditt konto hos oss. Du behöver aldrig lämna ut känsliga uppgifter till köparen, som till exempel ditt bankkontonummer. En smidig tjänst för dig som gillar att sälja saker på auktion eller nätannonser.

Tre tips för hur du säkert handlar på nätet

Att handla på nätet är smidigt. Däremot finns det vissa saker du bör tänka på innan du genomför ditt köp för att minimera risken att råka ut för en bedragare. Nedan listar vi de tre viktigaste tipsen som du bör titta efter innan du genomför ett köp.

Undersök

Är hemsidan du besöker pålitlig? Om hemsidan har logotyper från en välkänd betalningsleverantör eller fraktleverantör är hemsidan ofta pålitligare än en hemsida som saknar dessa. Paysons logotyper och banners används i e-butiker som använder vår betallösning. Hos denna butik kan du handla säkert.

Kolla vilken betallösning butiken använder

När du kommer till steget i kassan där du ska genomföra betalningen är det viktigt att det är en betallösning som är pålitlig. Betala aldrig med direktöverföring till en persons bankkonto. Faktura är en trygg metod, då får du hem produkten innan du betalar.

Läs alltid köp- och avtalsvillkor

Det är ditt ansvar att se vad butiken i fråga har för köpvillkor, läs därför dessa innan du genomför ditt köp. Där hittar du också vad som gäller för en eventuell retur.

Handla säkert på nätet