De senaste dagarna har vi fått förfrågningar hur man hanterar bedrägliga e-post som skickas i samband med falska annonser på olika annonsplatser på internet. Via e-post försöker man få köparen att betala direkt till ett bankkonto/bankgirokonto och visar bland annat Paysons varumärke för att vilseleda köparen och ge en falsk trygghetskänsla. Det kan även se ut som att e-post har skickats från en e-postadress kopplad till Payson, men detta är lätt för en bedragare att manipulera. Här följer därför några tips till dig som handlar på nätet.

  • Var försiktig om varan har ett ”för bra” pris och säljaren vill göra snabb affär.
  • Vid betalning med Payson så utförs betalningen alltid till säljarens e-postadress via Paysons hemsida och aldrig direkt till ett bankkonto.
  • Kontakta säljaren via telefon och kontrollera att dennes uppgifter stämmer. De flesta seriösa köp- och säljsajterna har någon form av betygsystem på sina användare så att du kan se vilka som är seriösa. Kontakta gärna deras kundtjänst om du känner dig det minsta osäker kring ditt köp.

För att vara säker på att få rätt vara när du handlar på nätet rekommenderar vi dessutom tjänsten PaysonGaranti™, då godkänner Du varan innan säljaren får betalt. Läs mer här.

Nu blir det ännu smidigare att registrera ett företagskonto hos Payson genom att välja att signera din ansökan med BankID eller Mobilt BankID. Toppen för dig som vill komma igång snabbt!

Går du i tankarna på att starta en egen e-butik? Kontakta vår starta eget-jour så får du kostnadsfri rådgivning i hur du går tillväga.

bankidbild

Äntligen får alla användare av Magento 1.9 tillgång till PaysonCheckout 2.0. Den nya versionen av Paysons betallösning är speciellt framtagen för att maximera försäljningen och för att ge kunderna en smidigare köpupplevelse. Dessutom sänker vi transaktionsavgiften för alla e-handlare som går över till 2.0!

Läs mer om fördelarna med PaysonCheckout 2.0 här och ladda ned modulen här.

magento-nyhet

Under sensommaren och hösten har flera e-handelsplattformar anslutit till vår nya betallösning för e-butiker. Senast i raden är Visma, som bland annat erbjuder e-butiksverktyget Visma Webshop. Totalt rör det sig om flera hundra e-handlare som nu, utan extra kostnad kan uppgradera till PaysonCheckout 2.0.

Ta del av hela pressmeddelandet i Paysons nyhetsrum.

payson och visma

Förra hösten lanserade Payson en starta eget-jour för att hjälpa blivande e-handlare att komma igång med sin e-butik. Jouren har blivit en riktig succé och från och med 21/11 utökar vi öppettiderna till fyra dagar i veckan!

Planerar du att starta upp en egen e-butik? Eller vill du veta vad du ska tänka på när du utformar din butik och vilka betalsätt konsumenterna föredrar? Det finns många frågor som kan vara bra att diskutera med någon som har erfarenhet inom e-handel. Paysons starta eget-jour kommer från och med nu att vara öppen måndagar till torsdagar mellan kl. 16.00 – 18.00 där du kan ställa dina frågor live till våra e-handelsexperter i chatten på payson.se. Eller ring på 08-470 94 00.

Payson är e-handlarnas bästa vän och erbjuder kostnadsfri och personlig rådgivning till alla som vill komma igång med sin e-handelsdröm.

starta eget jour ny tid payson

Den 10 till 12 november arrangerar Paysons partner, NyföretagarCentrum Sverige, mässan Eget Företag. Mässan är nordens största företagsmässa och ett perfekt tillfälle att bygga upp ditt nätverk, få rådgivning och bolla företagstankar med ledande aktörer på marknaden.

Payson kommer att finnas på plats i monter A41:21. Dessutom arrangerar vi två seminarier där vår e-handelsexpert John Larzon berättar hur du praktiskt går tillväga för att komma igång med din e-butik. Läs mer om våra seminarier här och här.

Klicka här för att anmäla dig till mässan.
 

eget-foretag-massan