Ni kanske minns vinnarna i tävlingen som vi anordnade tillsammans med Svea Ekonomi? Young E-business of the Year är tävlingen som lyfter unga digitala entreprenörer och det var CleverBook UF som kammade hem vinsten i fjol. De fick ett stipendium på 10 000 kr för att kunna utveckla sin idé ytterligare. Vi var så nyfikna på hur arbetet har gått med deras block som ska underlätta matematikstudierna och fick därför en liten uppdatering från duon i CleverBook UF.

Hur kom ni i kontakt med tävlingen första gången, och vad fick er att ställa upp med er affärsidé?
– Vi läste om den genom ett mejl som våra lärare skickat ut. Vi tycker verkligen om vår affärsidé, och även om vi inte hade kommit så långt i vårt företagsdrivande när vi anmälde oss, så ville vi bara ta chansen! Vi visste inte alls vad det skulle leda till, säger Ruzanna från CleverBook UF.

Ruzanna & Evelina har sedan vinsten jobbat vidare på att utveckla blocket för att kunna sälja det. Vinsten öppnade upp flera möjligheter när det kommer till design och produktion, att producera och beställa ett block kostar. De har i början av sitt UF-år letat efter tryckerier som prismässigt fungerar för affärsidén. Designen av blocket är helt klar och är ett av de moment som tagit längst tid.

– De allra första blocken får vi se inom 1–2 veckor, vilket är otroligt spännande! Vi har arbetat mycket med att få igång en hemsida också, däremot blev att få klart designen högsta prioritet så den har fått legat på vänt ett litet tag.

Målet för CleverBook UF är att få ut produkten till försäljning. Framöver kommer de se hur de kan vidareutveckla blocket för att det ska bli så eftertraktat som möjligt även om de direkt märkte att responsen på blocket var väldigt positiv när medier publicerade om deras vinst i tävlingen.

Att fler fick upp ögonen för tjejernas smarta affärsidé är inget som förvånar oss. Vi tror att CleverBook UF kommer att göra succé! Glöm inte att följa dom på Instagram, där publicerar de kontinuerligt om deras resa. Kika in hos @cleverbook_uf! De har också publicerat bilder på hur designen av blocken nu ser ut!

PS. Vi kommer tillsammans med Svea Ekonomi att stå på mässan Entreprenörskap på riktigt 19–20 februari, mässan äger rum på Stockholmsmässan. Kom gärna och säg hej till oss eller kika på alla fantastiska UF-företag som ställer ut, vi står i monter B07:84!

Vi har gett vår populära kassa Payson Checkout 2.0 ett litet ansiktslyft. Designen är fräschare och ännu mer lättnavigerad än tidigare, för att kunder som handlar på nätet ska kunna genomföra sitt köp snabbt & smidigt med sitt favoritbetalsätt.

Vill du läsa mer om Payson Checkout 2.0 kan du göra det här, eller om du vill ha tips på hur du säkert handlar på nätet kan du läsa våra tre tips här!

Det framkom i den undersökning som vi på Payson har gjort tillsammans med Svea Ekonomi där ca 550 e-handlare fick ge sina åsikter om Amazon. Amazon innebär en stor möjlighet för dig som är e-handlare eller funderar på att starta upp en webbshop. E-handelsgiganten ger dig möjligheten att nå en helt ny kundbas, och i Europa har lanseringen av Amazon faktiskt lett till att tillväxttakten på e-handelsmarkanden ökat i flera länder. Vilka är det då som ligger i farozonen när Amazon väl lanseras på den svenska marknaden? Emma Lindgren som är e-handelsexpert på Svea Ekonomi säger:

“De som riskerar att förlora på ankomsten är de som ligger efter i digitaliseringen och de som helt saknar e-handel”.

Läs gärna hela artikeln hos Affarsliv.com där också Björn Fant, ena medgrundaren av Hemmy.se, pratar om Amazon från en e-handlares perspektiv.

Förmiddagen den 23 januari 2019 kommer vi ha ett servicefönster för migrering till nya servrar. Under tiden för uppgraderingen kan kortare driftstörningar uppstå, men ingen nedtid av våra tjänster är att förvänta. I samband med det här kommer också Paysons IP-nummer att förnyas. Eventuella frågor besvaras av vår integrationsavdelning på integration@payson.se.

Den första versionen av Paysons app är här! Nu är det möjligt att med endast ett klick se alla dina transaktioner. Du kan även skicka pengar på ett tryggt och säkert sätt till vänner och familj. Som entreprenör kan du hålla koll på din försäljning och administrera din e-butik även när du är på språng.

Ladda ner Paysons app direkt för att kunna logga in på ditt konto. Du hittar den i App Store här och på Google Play här.

Det var till slut Evelina och Ruzanna som tillsammans kammade hem vinsten Young E-business of the Year 2018 och en vinstpott på 10 000 kronor. Tillsammans kallar dom sig CleverBook UF och är just nu studerande på ABB Industrigymnasium i Västerås.

Det var den tydliga målgruppen, en väl genomförd marknadsundersökning och en smart produkt som lämpar sig i ett e-handelsformat som gjorde att juryn blev förtjusta i idén. Det specialanpassade blocket kommer att innehålla formler, problemlösningar, tips på hemsidor och YouTube-klipp som kan vara till stöd för matematikundervisningen.

Av vinstpengarna kommer de att producera blocket som senare ska kunna säljas på den hemsida de just nu håller på att utveckla. Missa inte att följa CleverBook på Instagram för att hänga med på deras resa.

Stort grattis till CleverBook – vi på Payson tillsammans med Svea Ekonomi önskar er all lycka till & tror att ni kommer att gå superlångt!