Varför du ska använda dig utav abonnemangsbetalningar i webbshopen

Varför du ska använda dig utav abonnemangsbetalningar i webbshopen

Att använda sig utav abonnemangsbetalningar är smidigt om du säljer prenumerationstjänster, exempelvis matkassar, boxar, medlemskap eller annat. För dig som funderar på att börja sälja någon slags prenumerationstjänst har mycket att vinna, det är en smart affärsplan där du garanteras att få in inkomst under en längre period!

Tre fördelar med abonnemangsbetalningar

  1. Är kunden nöjd och allt flyter på stannar de oftast kvar under en längre period och du har en garanterad inkomstkälla till ditt företag.
  2. Det är bekvämt för dina kunder som vet att pengarna dras säkert varje månad, och att de får varan eller tjänsten som de betalat för.
  3. Du kan snabbt bli mycket lönsam!

Andra fördelar med prenumerationstjänster

En annan fördel med prenumerationstjänster är att kunder som måste säga upp sin prenumeration måste ta sig över en tröskel, vilket kan kännas bökigt och de väljer då istället att stanna kvar om priset är bra. Detta blir en fortsatt garanterad inkomstkälla för dig då du inte riskerar att du går över till en konkurrent.

Nackdelen med detta är däremot att kunderna kan uppleva det problematiskt att säga upp sin prenumeration och om irritation uppstår kan detta snarare skada dig som företagare. Målsättningen är därför att hela tiden att göra det enkelt och smidigt för kunden. Sätt kunden i fokus i varje steg när du har en e-handel! Att erbjuda abonnemangsbetalningar är en smart affärsidé för att underlätta för dina stamkunder, men också långsiktigt för att få in nya kunder.

Går du i tankarna om att sälja prenumerationstjänster på nätet? Kontakta oss så hjälper vi dig att komma igång! Idag finns det en färdig modul för dig som har WooCommerce.