5 tips från erfarna e-handlare för hur du bäst lyckas med din e-butik!

5 tips från erfarna e-handlare för hur du bäst lyckas med din e-butik!

Vi och Svea Ekonomi frågade några e-handlare som funnits i branschen ett tag om deras bästa tips för hur man lyckas med e-handeln.

E-handlarnas bästa tips för att starta e-butik

1. Ha självförtroende!

Sandra, Lash for Lash: I dag finns det mesta att köpa på nätet, din grundidé behöver därför inte vara unik. Det viktigaste är att du tror på din idé och hittar ett sätt att differentiera din e-handel från konkurrenterna.

2. Håll det simpelt!

Peter Rosvall, Bygghemma: Med dagens teknik är det lätt att sväva iväg, men för att lyckas med sin e-handel är det viktigt att inte glömma bort det viktigaste. Rätt pris, bra leveranstider och hög servicegrad. Det kommer man långt på.

3. Be om feedback!

Pauline Grindvall, My Perfect Day: Be så många som möjligt tycka till om er e-handel. Vad funkar bra och vad funkar mindre bra? Inte bara familj och vänner utan gärna andra också. Det är viktigt att design, användarvänlighet och helhetsupplevelsen håller hög nivå.

4. Var tydlig!

Fredrik Hudson, Spraycan: Var tydliga med vilken typ av e-handel ni driver. Konsumenter har dåligt tålamod och lämnar snabbt din e-handel om de inte får indikationer på att de hamnat rätt direkt.

5. Skäm bort dina stamkunder!

Sandra, Lash for Lash: Ta hand om dina återkommande kunder. Ha poängsystem eller liknande som genererar ett värde för kunden. Det är lättare att behålla gamla kunder än att skaffa nya sätt att differentiera din e-handel från konkurrenterna.