Varför Magento 2?

Varför Magento 2?

Inlägget är skrivet av Eastlane Consulting.

Magento är en världens absolut största e-handelsplattformar. Officiella siffror på användandet visar att runt 250 000 butiker använder plattformen. Magento 2 lanserades under 2017 och har under 2018 blivit stabil och används nu i bred skala. Skillnaderna mellan Magento 1 och Magento 2 är i grunden väldigt stora, det är fundamentala ändringar som gjorts i arkitekturen. Detta är positivt för stabiliteten i plattformen men gör det lite svårare att byta plattform och för befintliga Magento 1 utvecklare att sätta sig in i Magento 2. Fördelarna med den nya plattformen är dock väldigt stora! För en handlare så är en av de största förbättringarna det nya gränssnittet i admin. Det är mycket trevligare att titta på och det är även helt mobilanpassat, till skillnad från Magento 1s administration.

Andra stora fördelar med Magento 2 är:
 • Upp till 50 % snabbare sidladdningar med inbyggd cachning
• Högre kvalitet på moduler och lättare att uppdatera dem
• Stödjer nyare serverteknologier för bättre prestanda och säkerhet
• Fler funktioner för bättre SEO

När ska man byta?

• Om du idag använder Magento 1 och upplever problem relaterat till tredjepartsmoduler så kan det vara dags att uppgradera till Magento 2.
• Om du planerar att göra stora förändringar i funktion eller design så kan det vara värt att kolla på en uppgradering.
• Om laddningstiderna i din butik är längre än dina konkurrenters kan du tjäna mycket på att uppgradera

Om din site fungerar bra så är vår rekommendation att vänta med en uppgradering tills det är dags för en större ändring av nuvarande site

Hur byter man?
Först och främst behöver du göra en inventering av vilken funktionalitet du använder i din befintliga installation och se vad som ingår i Magento 2. Först då vet du vilka eventuella moduler som behöver installeras eller byggas på nytt. De flesta moduler som finns för Magento 1 finns för Magento 2, tex. Payson Checkout. Om du har byggt egna moduler kommer dessa, om de fortfarande används, behöva byggas om.

Magento tillhandahåller migrationsverktyg för att flytta data från din befintliga Magento 1 installation till Magento 2. När koden är flyttad och datan migrerad är det bara att styra om din domän och vänta på att ordrarna trillar in, lite snabbare 🙂

Behöver du hjälp med en flytt till Magento 2 från Magento 1 eller någon annan plattform så har vi på Eastlane Consulting stor erfarenhet av plattformsbytenEastlane Consulting grundandes 2017 tillsammans med Nordic Etail. Vår personal har sedan tidigare lång erfarenhet av att driva storskalig e-handel och målsättningen har alltid varit total världsdominans. Det finns en stor efterfrågan på utveckling inom e-handel och oftast är det inte endast rena utvecklingsresurser som behövs. Det behövs personer som både förstår affären och kan tekniken. Länken mellan teknik och affärsnytta stavas Eastlane.

Eastlane består av erfarna kravställare med kunskap om e-handel som värderar kundnytta och arbetar tätt med seniora utvecklare enligt en modell som vi anser vara optimal för utveckling. Vi kallar den Eastlane-modellen.

Hör av dig till oss och berätta om era utmaningar så berättar vi mer om oss och om hur vi genom vår erfarenhet kan hjälpa dig att nå framgång inom e-handelsbranschen.