Vad bör man tänka på när man använder sig av en bokningstjänst?

Vad bör man tänka på när man använder sig av en bokningstjänst?

Vi på Payson menar att du kan sälja allt på nätet. Ja, precis allt! Oavsett om det är fysiska produkter, tjänster, kurser eller digitala molntjänster så kan detta köpas på nätet. Det är på nätet som kunderna söker vart de kan vända sig, och här gäller det att du med din plattform gör det enkelt för dom – hela vägen. Från sök, till köp och besök!

Du som arbetar inom tjänstebranschen kan såklart även du sälja dina tjänster på nätet. För att underlätta dig i vardagen kan du använda dig utav en bokningstjänst för att administrera och ta betalt för dina tjänster.

Skulle en bokningstjänst passa mig?

Ett bokningssystem är ett upplyftande verktyg som hjälper dig och ditt företag att vara bokningsbart dygnet runt! Ett bokningssystem frigör både tid för dig och dina kunder eftersom du inte behöver svara i telefon eller på mejl för att boka en tid och kunderna kan boka när det passar dem.

BokaMera är en sådan tjänst och passar i många olika branscher där tidsbokning används. Deras bokningssystem är användbart om du är:
• Frisör
• Massör
• Fotterapeut
• Yogastudio
• Gym
• Paddel
• Tennis
• Sportanläggning
• Bostadsrättsföreningar
• och många fler…

Hur kommer detta att underlätta min arbetsdag?

I bokningssystemet kan du smidigt och tydligt beskriva de tjänster du erbjuder. Detta gör det lätt för dina kunder att få en bra uppfattning om din tjänst och det underlättar de att boka en tid i lugn och ro som passar dem. Bokningssystemet fungerar lika bra på mobilen och surfplattan som i datorn eller via BokaMeras appar. Tänk själv på fördelarna i form av tid som uppstår när kunderna själva hanterar sina egna bokningar och du lägger ner mindre tid på telefonsamtal och administration. Tid som du istället kan ägna åt att marknadsföra och utveckla din verksamhet!

Vilka tjänster behöver jag?

Från egen hemsida till ett organiserat kundsystem, bokningstjänsten erbjuder flera olika tjänster för dig som företagare att använda. Du kan marknadsföra att du erbjuder online bokning genom att länka till din bokningssida i dina sociala mediekanaler och börja ta emot bokningar direkt. Du kan koppla på en rabattkod i bokningssystemet för att ge kunderna möjlighet att prova bokning online. Du kan dessutom koppla på automatiska påminnelser så du minskar risken att någon kund uteblir från sitt besök. Via bokningssystemet kan du skicka ut automatiska påminnelser och nyhetsbrev.  Du kan även använda dig av BokaMeras passagesystem som möjliggör även att helt automatiserat ge besökare tillträde till en lokal under bokad tid med en unik kod.

Hur och var vill jag att mina kunder bokar?

Vare sig om du har en befintlig hemsida eller ej så kan du göra dig bokningsbar för alla dina kunder online. Bokningssystemet kan integreras på din hemsida så att dina kunder kan göra sin bokning direkt på ett och samma ställe eller så hjälper BokaMera dig sätta upp en ny hemsida. Med BokaMeras app har du dessutom alltid bokningar nära till hands. Nya kunder kan hitta till dig direkt i appen! Appen finns både för dina kunder och för dig som administratör och finns tillgänglig för iPhone och Android.

Istället för att lägga din dyrbara tid på att svara i telefon eller på mejl, ger ett effektivt bokningssystem dig mer tid över att ta hand om dina befintliga kunder och att bearbeta nya. BokaMeras kundservice hjälper dig med alla frågor och ser till att du kommer igång snabbt med ditt nya bokningssystem.

Väl inne i bokningssystemet talar fördelarna för sig själva. Detta är ett effektivt sätt att visa nya och befintliga kunder hur enkelt det är att boka en tid hos dig online via systemet – dygnet runt.

Vill du veta mer? Kika in hos www.bokamera.se för att öppna ett konto direkt. Det är helt gratis att komma igång!