3 tips inför Young E-business of the Year 2021

3 tips inför Young E-business of the Year 2021

Tilda Wissmar har både hörts och synts på flera olika håll sedan hon kammade hem vinstsumman på 10 000 kr i tävlingen Young E-business of the Year i fjol. Tävlingen är för unga personer mellan 15–25 som med sin e-handelsidé kan vinna ett stipendium för att ta sin idé vidare framåt. Vi är otroligt imponerande av Tildas fantastiska engagemang och är därför extra glada att hon även kommer att vara en viktig del av juryn i årets upplaga av tävlingen. Vi fick några minuter över med Tilda där hon berättar om vad som hänt med Gottlery sedan hennes medverkan i tävlingen. Dessutom får du som själv är sugen på att tävla tre grymma tips inför att du skickar in ditt bidrag!

Berätta Tilda, vad gör du idag? Hur har det gått med Gottlery under det senaste året?
I dag driver jag Gottlery på heltid och jag avslutade precis min tjänst som kursansvarig på Venture Cup för att kunna lägga allt mitt fokus på bolaget. Senaste året har varit det roligaste och mest utmanande hittills, jag har bland annat varit med i Draknästet och stängt Gottlerys första investeringsrunda med 3 st investerare, och vi utvecklar just nu vår produktion inför sommaren 2022.

Vad har du för tips till de som ska skicka in ett tävlingsbidrag till Young E-business of the Year i år?
1. När du är klar med tävlingsbidraget, låt någon som inte har hört om din idé tidigare läsa igenom det. Dina idéer kommer alltid vara självklara för dig själv, men se till så att du har skrivit så att andra kan förstå din idé och vision.

2. Ta med den viktigaste informationen, det är inte den som skriver det längsta bidraget som vinner. Ha med den informationen som är relevant för att förstå sig på din idé och hur du ska lyckas med den.

3. Ha roligt när du skriver ditt bidrag, kom ihåg att du gör detta för dig och din idé för att du tror på den!

Vad är planen framåt för Gottlery?
Nästa sommar ska Gottlerys kexskedar finnas i fler verksamheter så att så många personer som möjligt kan äta skeden efter sin efterrätt istället för att slänga den! Jag planerar även att anställa under nästa år, vilket både är spännande och en utmaning! 

Om du vill följa Tilda hittar du Gottlery på Instagram; @Gottlery. Allt om tävlingen och hur du skickar in ditt bidrag kan du läsa mer om här: www.svea.com/yeboty