Trenden som är här för att stanna: Digitala tjänster och event

Trenden som är här för att stanna: Digitala tjänster och event

Att e-handeln växer så det knakar har inte undgått någon, speciellt när allt fler väljer att starta företag och börja sälja på nätet. Payson har sett vilka som valt att digitalisera sitt företagande det gångna året. ”Det är en växande trend som antagligen är här för att stanna”, säger Johanna Stenvi, försäljningschef på Payson.

E-handeln har fortsatt god tillväxt, men det är inte bara fysiska varor som inhandlas på nätet. Under det gångna året har nästan var tredje nystartad kund hos Payson sålt något som inte är en fysisk vara, exempelvis kurser, online coachning, föreläsningar, digital träning, och olika aktiviteter. Allt fler företag har valt att digitalisera sin verksamhet och det är med stor sannolikhet den pågående pandemin som har varit en bidragande faktor till detta. Det som varit den stora utstickande trenden är att företag sett till att sina tjänster numera kan bokas, betalas och äga rum helt online.

– Vi har sett en markant ökning av andelen nya kunder som inte enbart säljer fysiska varor. Antingen så har företagen valt att expandera sin befintliga verksamhet med olika digitala tjänster eller så har de som tidigare skötte verksamheten helt fysiskt fått ställa om till att digitalisera allt, säger Paysons försäljningschef Johanna Stenvi.

Våga expandera verksamheten digitalt
Det är en stor fördel att finnas på nätet oavsett vad du säljer. Att hålla kurser, föreläsningar eller träning digitalt gör även att alla kan medverka, oavsett vart i landet de bor. När din verksamhet blir geografiskt obunden kan du helt enkelt nå ännu fler potentiella kunder. 

– Det har alltid funnits kunder som skött det mesta helt digitalt och verkligen förstått fördelarna med att finnas online, men det är roligt att se många fler företag starta webbshop och ta betalt för sin expertis även på nätet. Från att vi tidigare sett att många bokningar sköttes online, är den stora skillnaden att bokningen och betalningen numera görs samtidigt. En utveckling som fortsättningsvis också är till stor fördel för e-handelsföretagen, säger Johanna Stenvi.

Din hemsida är ditt digitala skyltfönster och när du sänker trösklarna genom att ha enkel bokning av tjänster samt en smidig betallösning ökar du konverteringen. Det måste vara smidigt i hela köpprocessen, vad du än säljer. Att börja sälja på nätet behöver inte vara svårt, och det finns alltid spelrum för att faktiskt testa din idé digitalt och se hur den tas emot av andra.

Payson hjälper dig att ta betalt på nätet
Vad som än händer framöver kommer den digitala omställningen vara till stor fördel för många företag. Att bedriva sin verksamhet med digital närvaro idag är otroligt viktigt när nästan alla köp börjar med en sökning på nätet. Webbshoppar är inte endast till för handel av fysiska varor, utan det är idag enklare än någonsin att ta betalt för sina tjänster på nätet. Per Bodell, VD på Payson säger:

– Med Payson kan du starta upp snabbt och testa din idé utan att kostnaderna drar iväg. Vi har varken några startavgifter eller fasta kostnader vilket gör att du kan digitalisera hela eller delar av din verksamhet och se om intresset av dina tjänster finns. På nätet finns möjligheten att nå en helt ny målgrupp som du tidigare inte kunnat nå om du varit bunden till en viss plats. Våga testa och skala upp försäljningen när du märker att det fungerar!

Att fler företag valt att satsa på att sälja icke-fysiska varor under det senaste året är enligt Payson en trend som är här för att stanna. Alla kan digitalisera sin verksamhet när det idag är så enkelt att starta upp och börja ta betalt på nätet.

Så kommer du i gång med din försäljning hos Payson i 3 enkla steg:

  1. Öppna ett företagskonto här. Kontot aktiveras normalt inom 24 timmar.
  2. När kontot blivit godkänt, hämta dina integrationsnycklar inne på ditt konto.
  3. Koppla ihop Payson med din e-handelsplattform, modul eller egna integration. Klart!

Om du har några frågor kring att börja ta betalt med Payson kan du kontakta oss direkt på sales@payson.se.