Tre tips som ökar försäljningen på din hemsida!

Tre tips som ökar försäljningen på din hemsida!

Inlägget är skrivet av Hemsida24.

Undrar du hur du får fler av dina besökare att bli betalande kunder? Här får du våra bästa tips för hur du får dina besökare att göra precis det du vill att de ska göra när de besöker din hemsida – agera! Det kan handla om allt från att kontakta dig eller börja prenumerera på ditt nyhetsbrev så att du kan bearbeta dem senare, till att få dem att handla direkt. Nu kör vi!

1. Det viktigaste först.
Du har i snitt tre sekunder på att fånga besökarnas uppmärksamhet, så var smart. Utnyttja den översta delen av hemsidan som besökaren ser innan de scrollar vidare. Här behöver du ha med:
• Företagsnamn eller logotyp samt en tydlig meny.
• En kort text så att besökarna förstår att de kommit rätt. De ska inte behöva undra vad hemsidan handlar om eller vad du kan erbjuda dem.
• En tydlig vägvisning som visar vart besökarna ska ta vägen härnäst, kanske genom en knapp som leder till dina varor/tjänster.
• En genomtänkt design och ett bra språk. Det är viktigt att startsidan förmedlar rätt känsla med exempelvis bakgrundsbilder, färgval och typsnitt.

2. Max tre klick!
Genom att förenkla valen för besökarna ökar du chansen att de agerar som du vill. Kanske vill du att de ska köpa en produkt eller boka ett möte? Gör det enkelt för besökaren och utgå från att det ska behövas max tre klick på din hemsida för att komma i mål. Ett effektivt sätt att få besökarna att agera som du vill är att använda CTAknappar (Call to actions). Enligt undersökningar är den bästa placeringen av en CTA längst upp på din startsida, innan besökaren har hunnit skrolla ned. CTA:er behövs dock på flera ställen på din hemsida för att leda besökarna rätt.

Till sist… vill du att fler ska hitta till din hemsida? Jobba med SEO! I vår guide hittar du mer om vad du behöver göra för att lyckas med SEO. Vill du ha fler tips? Du hittar massor med tips & inspiration på Hemsida.se!