Ta betalt med faktura

Att betala med faktura är ett av marknadens mest efterfrågade betalningsalternativ. I vår modernaste kassalösning för e-butiker, Payson Checkout, ingår tjänsten faktura via e-post. Det betyder att dina kunder, både privatpersoner och företag, kan handla snabbt och enkelt mot faktura med ett enda klick!

Kunden får hem varan först och betalar i efterhand. När du skickar varan mejlar vi ut fakturan till kunden, önskas en pappersfaktura med post eller längre betalningstid kan kunden välja det som alternativ under köpprocessen. Köp över 300 kr kan dessutom delas upp över flera månatliga betalningar genom att kunden betalar in ett lägre belopp som framgår av fakturan. På grund av ett lagkrav sedan 1 januari 2023 behöver konsumenter bekräfta sin order med BankID när de handlar mot faktura. Det här sker i kassan utan extra kostnad.

Erbjud fakturabetalning

Fakturabetalning är ett av de mest populära betalsätten. Det som konsumenterna främst uppskattar med faktura är tryggheten i att kunna få hem sin vara innan de genomför betalningen. En av de vanligaste anledningarna till att en kund avbryter ett köp är att det önskade betalsättet inte fanns tillgängligt, så när du erbjuder dina kunder att betala mot faktura i din e-butik ökar möjligheten till fler slutförda köp i kassan.

Betala med faktura

 • Kostnadseffektivt

  Inga startkostnader och månadsavgifter, du betalar bara när du själv får betalt!

 • Ingen risk

  Du slipper oroa dig över bedrägeririsken. Du får alltid betalt, oavsett om kunden inte skulle betala. Vi tar kreditrisken och bedrägeririsken.

 • Smidig administration

  Det enda du behöver göra är att ange att varan skickats – vi sköter resten! Du slipper tänka på kreditkontroll, fakturautskick, påminnelsehantering och uppföljning. Vi sköter hela processen åt dig.

Kom igång i tre steg:

 1. Öppna ett företagskonto.
 2. Kontot aktiveras inom en arbetsdag.
 3. Koppla ihop Payson Checkout med din e-butik.