PaysonGarantiTM

Oavsett om du ska köpa eller sälja på nätet är det bra att försäkra sig om att transaktionen hamnar i rätt händer vid rätt tidpunkt. Att betala säkert på nätet behöver inte vara komplicerat. PaysonGaranti är en säker betallösning för dig som handlar med dyrare varor och tjänster som i vissa fall medför en större bedrägeririsk. Vi vill se en ändring i den negativa statistiken kring bedrägerier mellan privatpersoner och har därför tagit fram en escrow-tjänst för dig som vill vara extra säker. Därför har du ett skydd genom hela köpprocessen när du använder dig av PaysonGaranti. Över 100 miljoner kronor har redan överförts säkert med den här tjänsten!

Hur fungerar det?

PaysonGaranti innebär att köpesumman är låst för säljaren fram tills att köparen fått varan och godkänt den – först då överförs pengarna. Processen sker via ditt konto på Payson och är enkel för båda parter samt ser till att varken säljare eller köpare har både pengar och varan samtidigt. Kom överens med motparten om att använda Payson, sedan sköter ni resten från era konton.

Kom igång i tre steg

  1. Kom överens med säljaren om att använda tjänsten.
  2. Logga in på Payson, gå till Överföring och välj Betala.
  3. Ange säljarens e-postadress, kryssa i rutan PaysonGaranti och betala.

* Observera att du som köpare utför betalningen inloggad på ditt Paysonkonto och till säljarens e-postadress, du ombeds aldrig överföra pengar till ett kontonummer.

 
PaysonGaranti

Statistik kring bedrägerier i Sverige

Blocketfyndaren Pierre berättar om hur han en gång var nära att bli lurad på nätet när han handlade via annons.

Under 2020 anmäldes det omkring 218 000 bedrägeribrott i Sverige. Källa

Omkring en av tjugo svenskar uppger att de utsatts för försäljnings-, kort- eller kreditbedräger, det motsvarar ca 400 000 svenskar. Källa

Antalet anmälda annonsbedrägerier har under 2021 ökat med 53 % jämfört med i samma period 2020. Källa

24 % av svenskarna har blivit utsatta för försök till ID-kapning under det senaste året. För drygt 2,4 % eller ungefär 192 000 personer så innebar det att deras identitet kapades. Källa

 

PaysonGarantiTM är perfekt för dig som vill …

Escrow för säkra onlineaffärer

Köpa eller sälja värdesaker

Innan betalningen förs över till säljaren kan du försäkra dig om att varan du köpt uppfyller dina förväntningar. Klockor, samlarobjekt och märkesväskor är typiska varor som du vill ska uppfylla de kvalitetskrav du förväntat dig vid köpet. Med PaysonGaranti får du möjlighet att godkänna varan innan säljaren får sina pengar.

 

Köpa eller sälja ett fordon

Att köpa och sälja bilar, båtar eller motorcyklar på distans som privatperson kan kännas oroande för många då risken att bli bedragen vid dyrare köp uppfattas som större. Med PaysonGaranti kan du med trygghet genomföra din transaktion.

 
Escrow via Payson

Handla domäner eller mjukvara

Handel av mjukvaror och domäner är känt för sina risker, men med vår tjänst kan du känna dig säker på att avtal efterlevs. Vid domänhandel behöver inga pengar släppas iväg innan köparen har godkänt flytten av domänen och på så sätt minimeras risken för bedrägeri.

 
 

Vad kostar det?

Avgiften för att använda PaysonGaranti är 5 % av köpbeloppet, men minst 10 kr och maximalt 500 kr per tillfälle. Kostnaden betalas alltid av köparen.