Payson och Svea Ekonomi välkomnar dig till vårens e-handelsseminarier! Seminarierna är fyllda med tips om hur du optimerar din butik för att öka konverteringen. Det kommer flera intressanta talare som delar med sig av sin expertis, bland annat e-handelsexperten Merih Tasbas som är med oss i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Seminarierna är helt kostnadsfria, kom och fyll på med ny kunskap och knyt värdefulla kontakter!

13/3 Göteborg
14/3 Malmö
12/4 Borlänge
24/4 Uppsala
19/4 Stockholm
26/4 Visby

Anmälan sker här. Välkommen!

Vill du slippa användarnamn och lösenord? Nu kan du enkelt och smidigt använda Mobilt BankID för inloggning. För dig som driver e-butik är det den Paysonregistrerade företrädarens Mobila BankID som är giltigt.

För att dessutom inaktivera övrig inloggning loggar du in på ditt PaysonKonto, klickar på Inställningar i toppmenyn och scrollar ner till Lösenord och inloggning.

Paysons undersökning visar att nästan en tredjedel av e-handlarna förväntar sig en bättre jul än fjoråret. En femtedel tror också att de kommer att sälja 11 till 20 procent mer under julen. Jakten på julklapparna och viljan att handla dom på nätet verkar gynna e-handlarnas försäljning.

När e-handlarna får gissa vilken bransch som kommer gynnas mest i julhandeln på nätet är det hemelektronik som vinner, följt av leksaker och spel. De fick även förutspå vilken julklapp som de tror kommer säljas mest på nätet, flera har då svarat att drönaren blir årets e-klapp.

Vill du läsa mer om undersökningens resultat kan du göra det här.

Paysons populära julkalender är nu igång! Fram till julafton öppnar vi en ny lucka varje dag där du har möjligheten att vinna otroligt fina priser från några av Paysons anslutna e-butiker.

Följ Payson i sociala medier för att inte missa någon lucka i julkalendern! Du hittar oss på Facebook här och på Instagram här.

Paysons julkalender 2017

Fem finalister är nu utsedda. De tävlar alla om att bli Young E-business of the Year 2017. Läs mer om deras kreativa idéer nedan!

ConeCup vill underlätta glassätandet. Med en glasstrutshållare blir glassätandet smidigare, men serveras också snyggare. Produkten är giftfri samt återvinningsbar och för varje såld produkt kommer 3 kr att skänkas till Ocean Cleanup. Grundarna till ConeCup är Simon Höglund, Elvira Eriksson, Fredrik Roback, Ellen Ålund och Jakob Dalenbring som studerar på ABB Industrigymnasium.

Tempus Novum vill ge gamla klockor ett nytt liv. Med en uppfräschning på både det yttre och inre kommer kunderna kunna älska sin gamla favorit igen. Smidigt och enkelt skickas klockan till urmakarexperterna som sedan skickar tillbaka klockan till dig när den är klar. Simon Ramnö, Simon Mäntylä, Rasmus Huldt och Ludvig Lillengård studerar på Bromma gymnasium och är grundarna bakom Tempus Novum.

Blind Zone vill göra mobilanvändningen säkrare. Med deras mobilskydd ska ingen förutom den som tittar rakt på skärmen se någonting, vilket gör att du säkert och tryggt exempelvis kan utföra bankärenden på offentliga platser. Förutom ett integritetsskydd är det också ett skärmskydd för att undvika eventuella skärmskador. Blind Zone består av Bahara Ahmad Zada, Erik Engberg, Erica Rauhala, Claudia Bäckström och Sebastian Ahlström (ej på bild) från ABB Industrigymnasium.

Key Matrix vill förenkla matematiken för alla. Genom ett litet tangentbord med alla matematiska symboler ska alla kunna räkna matematik även på sin dator. De siktar ögonen på en digitaliserad framtid där man även gör miljön en god gärning. Grundarna av Key Matrix är Albin Eriksson, Alice Olsson, Lurin Ali, Daniella Josefsson och Filippa Gustafsson som alla studerar på ABB Industrigymnasium.

My Pyjamas har kvalité, personlighet och hållbart företagande i fokus. Med endast svenska samarbetspartners ska kunden kunna köpa en pyjamas helt efter egna önskemål när det kommer till färg och om man vill har en brodyr. Grundaren bakom My Pyjamas är Evelyn von Horn som studerar vid Thorén Business School.

Inom kort presenteras vinnaren.

Den 9 till 11 november arrangerar Paysons partner, NyföretagarCentrum Sverige, nordens största företagsmässa Eget Företag. Mässan är ett ypperligt tillfälle för att bygga upp ditt nätverk och bolla olika företagstankar med utställare.

Payson kommer självklart att finnas på plats även i år. Du hittar oss i monter A41:21 så kom gärna förbi och prata med oss! Dessutom arrangerar vi två seminarier där vår e-handelsexpert John Larzon berättar hur du praktiskt går tillväga för att komma igång med din e-butik. Dessa äger rum fredagen den 10 november klockan 09:30 i sal B samt lördagen den 11 november klockan 10:15 i sal C.

Hämta din fribiljett till mässan här!

eget företag 2017