Månadens E-butik: Pastillfabriken!

Månadens E-butik: Pastillfabriken!

Denna månad kan vi presentera Pastillfabriken som Månadens E-butik! Pastillfabriken är precis som det låter – en fabrik som tillverkar pastiller och säljer dessa både i webbshop och genom återförsäljare. Vill du se en video när vi var och hälsade på i Gävle kan du kika in längst ner av detta inlägg. Vi passade på att fråga lite extra frågor för att du som hellre vill läsa kan göra det. Enjoy!

Hej! Berätta för de som inte vet – vem är du?
Jag heter Erik Vestin, är smakkreatör på Pastillfabriken och är född och uppvuxen i Gävle – smakernas stad. Jag är en kille som på fritiden gillar att koppla av med fiske, matlagning, träning och som brinner för att testa spännande smaker i nya konstiga kombinationer

Hur kom det sig att ni startade upp webbshop, och hur länge har den funnits? 
Vi startade upp pastillfabriken.com för att kunna nå ut till våra kunder som inte har någon fysisk butik som ha våra produkter i närheten där dom bor. Webshoppen har nu funnits i nästan 2 år och har haft en väldigt fin utveckling med en tillväxt på 40 % per år.

Hur många är ni som jobbar med webbshopen, fabriken, produktionen och allt därtill?
Totalt är det en person som jobbar heltid med webshoppen nu och vi är 5 personer totalt som jobbar på Pastillfabriken på heltid.

Vad är er starka USP, som gör att kunderna väljer er framför en konkurrent på marknaden?
”Få en attraktivare andedräkt” är vår starkast USP tillsammans med en större pastill och mer smak.

Har ni mycket återkommande kunder på nätet?
Vi har nu byggt upp många återkommande kunder på nätet och det rullar på bättre och bättre ju större vi blir och ju mer reklam vi gör, det är jätteroligt!

Har du några tips hur man bör tänka när man säljer en produkt både på nätet och hos återförsäljare?
Det man bör tänka på är att man har samma prisbild hos både återförsäljaren och på den egna webshopen då det annars kan skapa irritation hos den enskilda återförsäljaren.

Vi försöker hela tiden att skapa intressant kommunikation för slutkonsumenten oberoende om dom handlar hos våra återförsäljare eller hos oss på nätet 

Vilka är dina bästa tips när man ska starta upp en webbshop?
Mitt bästa tips är att börja med en färdig lösning på webshop som är lätt att implementera och styra så det är smidigt att komma igång och testa din idé och utveckla den därifrån

Vilka fallgropar eller vilka tips vill du ge till dom som ska starta upp?
Största fallgropen är nog att det bara är att starta upp en webshop så kommer man sälja som tusan. Man måste ju marknadsföra och utveckla sidan, men det lär man sig under resan vilket också är väldigt kul och utvecklande att se när det faktiskt ger effekt!

Vad fick er att använda Payson Checkout som betallösning? 
Den är en väldigt smidig betallösning som det gick fort att komma igång med. Superenkelt och vem som helst klarar det!

Hur såg 2020 ut för er, var det mer köp än vanligt när kunderna inte vill handla i butik, eller blev det tuffare på grund av pandemin och att nå ut med sitt varumärke som hyfsat nylanserat företag?
2020 vart ett väldigt bra år för oss gällande webförsäljning, förmodligen för att vi börjat etablera sidan och den rådande pandemin som gjorde att fler vände sig till e-handeln istället.

Hur hanterar ni lugna säljperioder?
Vår strategi är att skicka ut ett nyhetsbrev till dom konsumenter som skrivit upp sig till vårt nyhetsbrev och erbjuda rabatter på webshopen för att driva trafik dit under dom lite lugnare perioderna

Vilken eller vilka trender tror du kommer vara viktiga att haka på under 2021? 
Vi kommer att fortsätta att jobba med vår långsiktiga trend snarare än att kika på dom kortsiktiga trenderna, så fler spännande och udda smakkombinationer för att sticka ut på den mogna marknad vi befinner oss på.

Vad är er framtidsvision? Vad händer härnäst på siten eller i produktutbudet, några nyheter som ni vill dela med er utav? 
Framtidsvisionen är att vara den näst största pastilltillverkaren i Norden! Vi kommer under 2021 att börja sälja merchandise på webshoppen för att bygga våra två största varumärken ännu starkare.

PS. Du får just nu 30 % rabatt på hela sortimentet mars månad ut – passa på att beställ hem dina pastillfavoriter på www.pastillfabriken.com!

Du kan aktivera undertexter på videon genom att klicka på ikonen för detta på YouTube-klippet.