Månadens E-butik: Footnet.se!

Månadens E-butik: Footnet.se!

Vi är glada och tacksamma att fått veta lite mer om vår kund footnet.se! Det är alltid extra speciellt när våra kunder hängt med oss så länge, att Footnet har använt Payson sedan 2011 är inspirerande, och äntligen kan vi berätta mer om kvinnan bakom webbshopen även för dig som läser detta. Här har vi verkligen en riktig fena på e-handel som ger dig flera värdefulla tips att tänka på när du ska starta din egna webbshop! Och såklart får du också tips på hur du kan få fina fötter till sommaren från fotterapeuten.

Hej! Berätta gärna för oss som inte vet, vem är du? Och vad gör du förutom att sköta webbshopen footnet.se?
Jag heter Satu Westman och är medicinsk fotterapeut med 22 år i yrket. Förutom min webbutik så driver jag en klinik på Hisingen i Göteborg tillsammans med en kollega. Vi erbjuder behandlingar som medicinsk fotvård, massage, vaxning och ansiktsvård samt försäljning av produkter inom friskvård. Just nu har jag verkligen fullt upp då jag studerar till redovisningsekonom, vilket är jättekul. Jag tar examen i juli och ser mycket fram emot att hjälpa andra företagare med deras redovisning. 

Hur kommer det sig att webbshopen startades upp och hur länge har e-butiken funnits?
2011 startade jag webbutiken footnet.se, anledningen var att jag ville att fler skulle få tillgång till bra fotvårdsprodukter som exklusivt säljs av medicinska fotterapeuter som tex produkter från Fotspecialisten och Gehwol Fusskraft.

Hur många är det som jobbar med webbshopen, är det bara du än idag?
Jag sköter allt själv, trivs bäst med att ha kontroll även om det blir mycket jobb. Min man hjälper till när det behövs. 

Vilken är din största målgrupp?
Min målgrupp är främst personer som är extra måna om sina fötter samt personer som har fötter med speciella behov. 

Jobbar du något med marknadsföring för att få in nya kunder till din webbshop?
Footnet finns idag på Facebook och Instagram, jag använder ingen annan form av marknadsföring just nu. Kunderna hittar oss ändå, och vi har många trogna kunder vilket jag är väldigt glad och tacksam över. Många uppskattar personlig och snabb service, nöjda kunder ger fler nöjda kunder och det är verkligen det som fungerat för min webbshop.

Hur hittar du nya produkter?
Jag får inspiration på sociala medier och i nyhetsbrev från leverantörer. På fortbildningsdagar träffar jag ofta nya leverantörer bland utställarna. Jag blir också kontaktad av företag som söker återförsäljare och som tycker att deras produkter skulle passa i min webbutik.

Vilka är dina bästa tips när man ska starta upp en webbshop?
Se till att ha en bra plan för marknadsföring, sätt upp rimliga mål och gör en budget. 

Vad tycker du är det svåraste med att ha en webbshop? 
Att ha en bra lageromsättningshastighet, ibland blir vissa produkter liggande på hyllan onödigt länge.

Varför gillar du Payson som betalpartner? 
Varför jag fortsatt samarbetet med Payson efter alla år är för att det funkar felfritt. Jag får bra support vid frågor och funderingar. Är supernöjd!

Vad händer framöver, har du några nyheter att dela med dig utav?
Min ambition är att dela med mig av min kunskap och erfarenhet om fötter och fotvård till mina följare på sociala medier samt att få fler att hitta till Footnet.se Jag hoppas också kunna utöka utbudet av professionella produkter för fothälsan, jag har lite idéer men det är lite för tidigt att avslöja dem än.

Få fina sommarfötter!

Satu skickar med tips på hur du får fina fötter till sommaren!

  1. Sätt fötterna i ett fotbad med fotsalt i 15–20 min.
  2. Torka fötterna och var extra noga mellan tårna.
  3. Fila förhårdnader med en sandpappersfil.
  4. Klipp naglarna rakt och runda av i kanterna.
  5. Smörj fötterna med en kräm som passar just dina fötter.
  6. För extra piff lacka naglarna i en färg du blir glad av!