Månadens E-butik är Sinimarja.se!

Månadens E-butik är Sinimarja.se!

Vi har fått äran att intervjua grundaren bakom Sinimarja.se – en helt nystartad webbshop som i spåren av pandemin fått skjuta på uppstart av gårdsbutiken och fokuserat på e-handel istället. 

Hej! Berätta gärna för oss – vem är du?
Jag heter Helie Boman, är 53 år och bor på Näsby Gård i Märsta, Sigtuna. Kom till Sverige som ettåring från Finland. Jag bor på en gård tillsammans med min dotter Ida och vi har får, vallhundar (bl.a Australian Kelpie) och myskankor. Förutom min webbshop www.sinimarja.se så har jag ett företag där jag säljer idrottsutrustning främst inom sporten ringette, www.hpsport.se. Jag arbetar även som konsult på djurkliniker. Jag fyller dagarna med gårdssysslor, arbete, resor mellan Sverige, Finland och Norge (dock inte under Corona vad gäller Norge). Jag har ett förflutet inom e-handel och IT branschen, vilken jag arbetat i över 20 år.

Hur kom det sig att webbshopen sinimarja.se startades upp, och vilka är det som jobbar med den idag?
E-butiken är alldeles färsk och i startgroparna. Tanken var att jag skulle starta upp en gårdsbutik, men corona satte lite stopp för de planerna och istället växte idén fram att starta ”gårdsbutiken” i form av en webbshop till att börja med. Vi som jobbar med webbshopen är framförallt jag tillsammans med mina döttrar, Emelie och Ida och min goda vän Ulrika.

Hur går tankarna med den egentligen tänkta gårdsbutiken?
Vi kommer tjuvstarta upp gårdsbutiken under ett evenemang som en popup butik, där vi även kommer att ha en loppis under en helg i juni som vi hoppas hela byn vill vara med på! I gårdsbutiken kommer det att finnas en del produkter som idag inte finns på hemsidan.

Hur kommer det sig att det blev just handdukar & badtillbehör med mera, som du ville sälja i din webbshop?
Jag har själv alltid älskat Ekelunds Linneväveri och framförallt deras Muminprodukter. Förutom handdukar har vi bl. a ruggade plädar i 100% ekologisk bomull. Temat varierar lite, då vi även kommer att utöka webbshopen med fler Muminprodukter samt får & vallningsprodukter framöver. Intresset för vallning ligger varmt om hjärtat, då vi själva har får och har turen att få hjälpa till hos fårbönder i Norges underbara fjällvärld.

Bad- & bastutextilierna har jag en förkärlek för eftersom jag har mitt ursprung i Finland där den kulturen är stark. De här produkterna är i 100 % lin och inte alltid lätta att få tag på, vilket jag ville råda bot på.

Vilken är er största och främsta målgrupp?
Jag vill nog påstå att vår målgrupp är alla åldrar! Jag menar vem blir inte glad över en Muminhandduk eller en ryggtvättare i linnefrotté?

Jobbar ni något med marknadsföring än?
Inte ännu! Här kommer vi nog att prova oss fram, och både annonsera via sociala medier och via hemsidan.

Vilka är dina bästa tips när man ska starta upp en webbshop?
Att ha en bra webbyrå som skapar en bra hemsida är a och o tillsammans med en enkel och smidig betallösning! Starta upp med få produkter och fyll på vartefter, så att man hinner känna efter och lära sig utefter vägen. Att våga är nog ledordet här!

Vad tycker du är det svåraste med att ha en e-handel?
Jag är nog av den sorten som ser möjligheter framför svårigheter, men utan en fungerande hemsida och smidig betallösning blir det nog svårarbetat.

Vad fick er att använda Payson som betallösning?
Vi började med att kontakta Svea som förstod vad jag behövde som kopplade ihop mig med Payson. Snabb återkoppling och kontinuerlig kontakt gav mig trygghet och förtroende för Payson, jag känner att dom vill följa min ”resa”.

Vilken eller vilka trender tror du kommer vara viktiga att haka på under 2021?
Jag tror på kombinationen av webbshop och den fysiska gårdsbutiken. Allt fler letar sig ut på ”gårdarna” och ”landet”, och därför är det viktigt att även finnas på nätet. Även heminrednings- samt andra Muminprodukter är en stark trend som håller i sig, många vill fixa i ordning i sina hem nu.

Vad händer härnäst för er?
Vi kommer att lägga till fler produkter inom Bad- & bastutextilier i framtiden. Även fler Muminprodukter och produkter inom fårvallning kommer att dyka upp i webbshopen. Vi planerar också för fullt för den fysiska gårdsbutiken!

Tack Helie för att vi fick veta lite mer om dig och e-butiken! Om du som läser är nyfiken på att shoppa efter att ha läst detta så kan du kika in hela sortimentet i webbshopen: www.sinimarja.se