Finalisterna i tävlingen Young E-business of the Year 2018

Finalisterna i tävlingen Young E-business of the Year 2018

Rekordmånga fantastiska bidrag kom in till årets upplaga av tävlingen Young E-business of the Year som vi anordnar tillsammans med Svea Ekonomi! Juryn hade ett svårt val att välja vilka fem som skulle få en finalplats, så istället blev det hela sex stycken otroligt bra bidrag som alla är med i kampen om att vinna ett stipendium på 10 000 kr. Låt oss presentera finalisterna:

Finalist 1: Not too Young

Not too young vill minska på arbetslösheten för unga personer, och har därför visionen om att skapa en app som ska göra det enkelt för unga att jobba extra med exempelvis barnpassning, trädgårdsarbete eller hjälpa någon att lösa tekniska problem. Uppgifter, lön och recensioner av utfört arbete sker direkt i appen. Appen ska gynna unga att få arbetslivserfarenhet och kunna tjäna extra pengar, medan de vuxna får enkla arbetsuppgifter gjorda på ett smidigt sätt!

Finalist 2: CleverBook

CleverBooks vision är att förenkla matematikkurserna. Produkten de vill sälja på nätet är ett block som ska ha formler, problemlösningar, förslag på gratis appar, hemsidor och YouTube-kanaler som kan vara till stöd för elevernas matematikstudier. Blocket förenklar processen där lärare slipper skriva ut olika typ av papper till eleverna samtidigt som det sparar på miljön när eleverna kan återanvända det material som finns i blocket med formler och problemlösningar.

Finalist 3: iWant

iWant vill ta fram en plattform där efterfrågan på nya produkter och tjänster skapas. Som privatperson är det svårt att skapa en efterfrågan på en produkt – men med iWant är det lätt att publicera en annons som andra personer kan ge stöd åt. Ju fler personer som stöder en annons, desto större efterfråga finns det för produkten eller tjänsten. Företag kan sedan gå in och göra anspråk på en idé där de ser att ett behov finns på marknaden.

Finalist 4: Visible by Night

Tutum-bag är en produkt som ska få fler ungdomar att synas i mörkret, bakom idén har vi Karin, Ida & Isabel. Sportmodet består till största del utan svarta kläder och på väg till/från träningen på kvällar syns de inte i mörkret. Unga personer är inte så bra på att använda färgglada reflexremsor och därför har Visible by Night tagit fram Tutum-bag, en svart träningsväska med reflextyg som är diskret men låter dig att synas i bilens strålkastarljus. Målet med Tutum-bag är att ungdomar både kan känna sig snygga och säkra ute!

Finalist 5: Senior Box

Idén bakom Senior Box kommer från Jonas. Det är en prenumerationsbox som är riktad till äldre personer. Boxen ska få äldre personer att känna sig mindre ensamma & få något att glädjas över i vardagen. Innehållet i prenumerationsboxen kommer att variera, men exempel på innehåll kan vara godis, spel, saker som påminner om deras barndom, tidningar och böcker. Allt för att göra livet lite härligare!

Finalist 6: Safe Drinking UF

Safe Drinking UF vill ta fram en produkt som unga tjejer kan använda för att undvika att innehållet i sitt glas innehåller någon typ av drog. Själva produkten är en liten ”strip” som är enkel att ha med i väskan eller plånboken, och genom endast en droppe kommer ”stripen” inom en minut att indikera på om någon typ av våldtäktsdrog finns i drycken. Produkten ska göra att unga tjejers utekvällar ska bli säkrare och roligare utan oro & ångest.

Inom kort kommer vi att presentera vinnaren – missa inte det! Följ oss gärna i sociala medier för att få reda på nyheten direkt. Du hittar oss på Instagram här & Facebook här.